wat zijn linkedin ads
Back to overview

Effectief Budgetbeheer voor LinkedIn Advertenties

bastian lewis - steve klare

Steve Klare

Head of social media advertising

Adverteren op LinkedIn is geen kwestie van geld erin pompen en hopen op het beste. Het is een kunst én een wetenschap. Wil je knallen zonder je bankrekening te plunderen? Hier zijn wat slimme, praktische tips om je LinkedIn-advertentiebudget te beheren als een pro.

1. Scherp je doelen aan en stel KPI’s vast: “Meer zichtbaarheid” of “meer leads” is te vaag. Wees specifiek. Wil je 100 nieuwe demo-aanvragen deze maand? Top, dat is je startpunt. Maar laten we een stap verder gaan: stel een KPI (Key Performance Indicator) op. Bepaal bijvoorbeeld dat de maximale kosten voor een demo-aanvraag €150 mogen zijn. Dit geeft je een helder financieel kader waarbinnen je campagne zich moet bewegen. Je doelen worden hiermee niet alleen specifiek, maar ook meetbaar en realistisch.

2. Snijd je doelgroep in dunne plakjes: Niet “iedereen in de IT-sector” maar “IT-managers bij MKB’s in de Randstad die geïnteresseerd zijn in cloudoplossingen”. Hoe specifieker je targeting, hoe minder je verspilt aan mensen die toch niet bijten.

3. Dagbudget: begin klein, denk groot: Start met een bescheiden dagbudget. Zie het als een testrit. Gaat het lekker? Trap dan het gaspedaal wat dieper in. Gaat het mis? Dan heb je niet meteen je hele budget verbrast.

4. Biedstrategieën: Wees geen gokker: CPC (kosten per klik) is je vriend als je actie wilt. CPM (kosten per duizend impressies) is top voor naamsbekendheid. Kies slim en houd je kosten per actie (CPA) in de gaten.

5. De kunst van het optimaliseren: Elke advertentie kan beter. Elke. Test met koppen, afbeeldingen, CTA’s. Stop wat niet werkt, verdubbel wat wel werkt. Hou niet te veel vast aan je merkkleuren, test ads met opvallende en contrasterende kleuren om echt op te vallen en de aandacht te trekken.

6. Analyseer je data: LinkedIn’s analytics zijn goud waard. Wie klikt? Waarom? Wanneer? Duik in de data en laat de cijfers je gids zijn. Geen giswerk, alleen harde feiten.

7. Geduld is essentieel: Afstemmen op de sales cyclus: In de snelle wereld van online marketing is het makkelijk om ongeduldig te worden, maar onthoud: een goede LinkedIn-campagne heeft tijd nodig om te presteren, zeker in B2B waar de sales cycli lang kunnen zijn, vaak 6 maanden of meer. Het is cruciaal om je campagnes minimaal 6 maanden te laten lopen, zodat ze volledig kunnen rijpen en je een accurate meting van hun effectiviteit kunt krijgen. Dit tijdsbestek geeft je de ruimte om te testen, te leren en te optimaliseren, afgestemd op de gemiddelde sales cyclus van je branche. Haastige spoed levert zelden de gewenste resultaten op, vooral niet in de complexe wereld van B2B-sales.

Door deze tips toe te passen, maak je optimaal gebruik van je LinkedIn-advertentiebudget. Het gaat er niet om hoeveel je uitgeeft, maar hoe slim je het uitgeeft. Pak het slim aan, en je zult zien dat je met een beperkt budget indrukwekkende resultaten kunt behalen. Succes!

bastian lewis - over ons - online advertising voor startups - performance marketing agency

Groei sneller dan je concurrenten. Wij leggen je graag uit hoe we dit doen en waar de quick wins liggen.

Email: steve@bastianlewis.agency

Neem contact op