optimaliseer je sales funnel
Back to overview

Haal Meer Uit Je Content: De Kracht van LinkedIn Document Ads

bastian lewis - steve klare

Steve Klare

Head of social media advertising

In de digitale marketingwereld is het constant zoeken naar effectievere manieren om je doelgroep te bereiken en te betrekken. LinkedIn blijft innoveren met advertentieoplossingen die merken helpen hun verhaal op een boeiende manier te vertellen. Een van deze innovatieve oplossingen zijn de LinkedIn Document Ads, een gamechanger voor contentmarketing.

Wat zijn LinkedIn Document Ads?

LinkedIn Document Ads stellen bedrijven in staat om rijke content zoals PDF’s, PowerPoint-presentaties en Word-documenten direct in de feed van hun doelgroep te delen. Deze vorm van native advertising maakt het mogelijk om diepgaande informatie op een interactieve en aantrekkelijke manier te presenteren, waardoor de betrokkenheid en de tijd die besteed wordt aan je advertentie toenemen.

Hoe zet je LinkedIn Document Ads op?

1. Kies je campagnedoelstelling: Je kunt Document Ads gebruiken met de doelstellingen Brand Awareness, Engagement en Lead Generation. Kies ervoor om je content vrij te delen om bekendheid te vergroten en thought leadership te ontwikkelen, of beveilig je documenten met een Lead Gen Formulier om hoogwaardige leads te verzamelen.

Linkedin document ads opmaken

2. Creëer Document Ads die aansluiten bij je doelstelling: Bepaal of je je content vrij wilt delen of in ruil voor leadinformatie. Gebruik je contentbibliotheek om bekendheid te vergroten met eBooks en whitepapers, of stimuleer engagement met klant reviews en casestudy’s. Verzamel hoogwaardige leads door documenten te beveiligen met een Lead Gen Formulier.

Creëer Document Ads die aansluiten bij je doelstelling

3. Bewijs de ROI van je Document Ads: Meet de impact van je Document Ads door de interesse en betrokkenheid van leden bij je document te begrijpen. Houd bij welk percentage van je document is bekeken en het totale aantal downloads.

Waarom Document Ads gebruiken?

  1. Verhoogde engagement: Door waardevolle en informatieve content te delen, kun je de aandacht van je doelgroep langer vasthouden en een diepere interactie met je merk bevorderen.
  2. Autoriteit opbouwen: Door deskundige inzichten en diepgaande kennis te delen, positioneer je je bedrijf als een leider in je branche.
  3. Leadgeneratie: Document Ads kunnen worden geoptimaliseerd met sterke call-to-actions (CTA’s) en leadgeneratieformulieren, waardoor ze een effectief middel zijn om kwalitatieve leads te verzamelen.

Best Practices voor LinkedIn Document Ads

  • Bied waarde: Zorg ervoor dat je documenten waardevolle inzichten of nuttige informatie bevatten die relevant zijn voor je doelgroep.
  • Maak het visueel aantrekkelijk: Gebruik aantrekkelijke visuals en een duidelijke lay-out om je content te laten opvallen.
  • Wees beknopt: Hoewel diepgang goed is, waardeert je publiek beknopte en gemakkelijk te consumeren content.
  • Sterke CTA: Sluit af met een duidelijke call-to-action die lezers aanzet tot de volgende stap in hun klantreis.

Conclusie LinkedIn Document Ads bieden een unieke kans om je doelgroep te bereiken met rijke, diepgaande content die engagement en conversies stimuleert. Door deze tips te volgen, kun je de kracht van Document Ads benutten om je marketingdoelstellingen te bereiken en je merk naar een hoger niveau te tillen.

bastian lewis - over ons - online advertising voor startups - performance marketing agency

Groei sneller dan je concurrenten. Wij leggen je graag uit hoe we dit doen en waar de quick wins liggen.

Email: steve@bastianlewis.agency

Neem contact op