effectieve b2b ad creatie: blog
Back to overview

Slimme B2B-marketing: ICP, Cold reach & LinkedIn Ads

De moderne B2B-marketing is een multichannel aanpak. Een van de belangrijkste elementen hiervan is het identificeren van de juiste doelgroep, ook wel bekend als Ideal Customer Profile (ICP). Door te weten wie je ideale klant is, kun je gerichter communiceren en je marketinginspanningen optimaliseren. Zonder een goed opgestelde ICP zal je veel tijd kwijt zijn aan meetings met ongekwalificeerde leads en is het onmogelijk om gepersonaliseerde content op te maken. Als gevolg zullen de aantallen reacties en gesloten deals dan ook laag blijven. Met een goed opgemaakte ICP is je sales pipeline veel efficiënter en groei je makkelijk 20% harder.

Voordelen ICP

  • Verbeterde conversie ratio’s
  • Het creëert een netwerk effect
  • Als je weet tegen wie je praat wordt alles makkelijker

Cold reach

Cold reach, ook wel bekend als cold outreach, is een strategie waarbij je potentiële klanten benadert die nog geen eerdere interactie met je bedrijf hebben gehad. Het doel is om interesse te wekken en een gesprek op gang te brengen. Tools zoals Hunter.io kunnen van onschatbare waarde zijn bij cold reach, omdat ze je helpen bij het vinden van e-mailadressen van prospects.

b2b marketing tool hunter.io

Resultaten die je krijg in Hunter.io na het zoeken op bastianlewis.agency

Lemlist is een andere waardevolle tool, waarmee je gepersonaliseerde en aantrekkelijke e-mails kunt automatiseren en verzenden naar je doelgroep. Cold reach vereist een doordachte benadering, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van relaties en waarde bieden aan potentiële klanten, zelfs voordat ze klant worden. Het is een effectieve manier om nieuwe leads te genereren en je bedrijf te laten groeien.

LinkedIn Advertising

LinkedIn advertising biedt uitgebreide targetingopties om je advertenties voor de juiste mensen te tonen. Hier zijn enkele strategieën:

  • Demografische gegevens: Selecteer leeftijd, geslacht en locatie van je doelgroep.
  • Functietitel: Richt je op specifieke functietitels die relevant zijn voor je aanbod.
  • Bedrijfsgrootte: Kies bedrijfsgroottes die overeenkomen met je ideale klanten.
  • Interesses: Target mensen op basis van hun interesses en groepslidmaatschappen.
Linkedin targeting mogelijkheden

Screenshot uit de LinkedIn campaign manager

Door pakkende Linkedin ads te tonen aan de juiste mensen vergroot je de zichtbaarheid van je website en vergroot je de kans op verkeer en leads.

Conclusie

In samenvatting, moderne B2B-marketing bestaat uit een combinatie van gerichte doelgroepbenadering, waardevolle content en hyper target advertising. Door deze elementen effectief te combineren, kun je jouw B2B-bedrijf succesvoller maken.

bastian lewis - over ons - online advertising voor startups - performance marketing agency

Groei sneller dan je concurrenten. Wij leggen je graag uit hoe we dit doen en waar de quick wins liggen.

Email: steve@bastianlewis.agency

Neem contact op